top of page

Ден 1 от  #EuroStrings  конференцията ще има два концерта, и двата предавани на нашата Facebook страница!

Настройте се този четвъртък за някои мелодии на класическа китара 

Божидара Трохарова печели стипендията на EuroStrings за Plovdiv GuitArt Festival

               EuroStrings Conference 2021 както на живо, така и онлайн

Божидара.jpg

Щастливи сме да обявим още един победител за стипендията на EuroStrings тази година!

Тя се казва Божидара Трохарова и ще посети предстоящия Plovdiv GuitArt Festival в България. Божидара ще има възможността да присъства на майсторски класове, лекции и концерти,  благодарение на стипендията.

Поздравления за тази млада изпълнителка!

Божидара Трохарова е родена през 1997 г. в Силистра, България.

Започва образованието си по китара при Валентин Бузов в София. Завършила е Националната музикална академия „Панчо Владигеров“ в София в класа на Росен Балкански.

В момента учи там педагогика на музикалното образование с класическа китара.

Участвала е в майсторски класове с много изключителни китаристи като Пепе Ромеро, Скот Тенант, Зоран Дукич, Аниело Дезидерио, Никола Монтела, Атанас Уркузонов, Стела Митева и др.

Участвала е в различни китарни фестивали в България. Печели първа награда в „Международен конкурс за млади музиканти с класически музикални инструменти“ Перник (2021), втора награда в Международен конкурс за китара „Марин Големинов“ Кюстендил (2020) и „Международен конкурс за камерни и индивидуални музиканти“ Боровец (2021) .

Участвала е в различни концерти. Един от тях е в зала „България” в София.

През 2020 г. изнася самостоятелен концерт с Академичния оркестър на Националната музикална академия в София.

Очакват я много нови възможности за развитие на своите китарни и музикални умения.

Конференция 2021.jpg

Щастливи сме да обявим нашата трета годишна конференция EuroStrings, домакин тази година от Plovdiv GuitArt Festival в Пловдив, България от 4 до 6 ноември. Конференцията ще се проведе в хибридна форма – на живо и онлайн. Така че всеки, който няма възможност да пътува до Пловдив, може да гледа заниманията онлайн безплатно на нашия  Фейсбук страница.

Конференцията ще предложи различни дейности, от невероятни концерти на големи имена на класическата китара като Павел Щайдл и Дарко Багески до концертите на EuroStrings Artists. Ще има също лекции и дискусии, както и виртуална среща с всички партньори на EuroStrings.

Социални медии_Plovdiv_2021.jpg

Щастливи сме тази година на Plovdiv GuitArt Festival 2021 да приветстваме артистите на EuroStrings - European Guitar Festival Collaborative Jack Hancher , Filip Mišković и Eleonora Perretta . Те ще участват в концертите и майсторските класове.

 

Можете да прочетете повече информация тук https://eurostrings.eu/

bottom of page