top of page

Международен китарен фестивал
GuitART

GuitArt Festival Plovdiv  е събитие, ръководено от местната музикална общност и нашата страст към китарата, като инструмент, който има способността да обедини музиканти и любители от различни културни среди. Като един от най -популярните и широко свирещи музикални инструменти, ние ще празнуваме Китарата във всичките й аспекти, нейното място в развитието на поп и рок музиката, нейното класическо музикално наследство и радостта, която носи на хората, които свирят и я слушат.

Фестивалната мисия: Да бъде образователна и социална платформа за развитието на българския музикален талант и да подчертае мястото на китарата в историята и развитието на съвременната музика по целия свят.

Фестивална визия: Искаме да потопим нашите фенове и случайни посетители в света на китарата във всичките ѝ цветове и форми. Ние се стремим да постигнем това чрез организиране на семинари, семинари и майсторски класове с български, регионални и световноизвестни китаристи и преподаватели, и чрез съставяне на програмни характеристики: изложение на български производители на китари и вносители на музикални инструменти, безплатни уроци, прожекции на музикални филми и детски занимания.

Място на фестивала:  Пловдив,  България

bottom of page